Mürgistuste infoliin 16662 töötab pühade ajal tavapäraselt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka seened võivad mürgistust põhjustada.
Ka seened võivad mürgistust põhjustada. Foto: Peeter Langovits

Terviseameti mürgistusteabekeskus annab teada, et mürgistuste infoliin 16662 jätkab pühade ajal tööd tavapärases rütmis.


Kõnesid võetakse vastu ööpäev läbi alates esmaspäeva hommikust kell 9 kuni laupäeva hommikuni kell 9. Nädalavahetusel infoliin ei tööta. Välismaalt helistamiseks tuleb valida number +372 626 93 90.

Infotelefonile 16662 võib helistada kõikide ägedaid mürgistusi puudutavate küsimuste korral, helistamine on anonüümne ning kõnedele kehtivad tavatariifid.

Mürgistuse infoliinile tehtud kõnede arv kasvas 2011. aastal varasemaga võrreldes rohkem kui kaks korda. Kokku tehti aasta jooksul 1048 kõnet, kõnede arvu tõus on seotud peamiselt elanikkonna teadlikkuse kasvuga.

Kõige sagedamini olid kõnede põhjuseks kemikaalid, järgnesid ravimid, loodustooted, toidulisandid ning erinevad taimed ja seened.

49 protsenti mürgistusjuhtumitest puudutasid eelkooliealisi - enamasti kuni 3-aastaseid lapsi.

Rohkem kui pooltel juhtudel jäeti kannatanud pärast esmaabijuhiste selgitamist kodusele jälgimisele. 15 korral soovitati kannatanule kohe kiirabi kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles