Terviseamet: gripi hääbumisest veel rääkida ei saa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi profülaktika.
Gripi profülaktika. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Ehkki eelmine nädala näitas, et haigestumine nii grippi kui ka ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse on stabiliseerunud ja püsib keskmisel tasemel, ei saa gripi hääbumisest siiski veel rääkida.


100 000 elaniku kohta haigestus eelmisel nädalal keskmiselt 374 inimest, nädal varem 361.

Keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Harjumaal, Läänemaal, Lääne-Virumaal, Narvas, Raplamaal, Tartumaal ja Viljandimaal. Haigestumine kasvas Harju, Lääne-Viru-, Põlva-, Rapla- ja Viljandimaal, teistes maakondades haigestumus kas langes või püsis stabiilsel tasemel.

Grippi haigestumuse intensiivsust hinnatakse keskmiseks ja gripi levikut laialdaseks. Vanuserühmade järgi haigestusid eelmisel nädalal enam kuni 15 aasta vanused lapsed.

13. nädalal said laboratoorse kinnituse 38 gripiviirust, need kõik olid A-gripiviirused. Eestis ringleb põhiliselt A-gripiviiruse alatüüp H3. Erinevate respiratoorsete viiruste seas esines kõige enam gripiviirust (46 protsenti). Hooaja algusest on kinnitatud kokku 273 A- ja 25 B-gripiviirust.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hakkab grippi haigestumise kõrgaeg mööduma. Haigestumuse intensiivsust hinnati keskmiseks lisaks Eestile ka Prantsusmaal, Kreekas, Islandis, Lätis, Portugalis, Sloveenias ja Rootsis. Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust juba madalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles