Välispatsiendid suurt raha Eestisse ei too

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Patsientide vaba liikumine Euroopa Liidus pole Eesti arstidele suurt lisatööd ja –teenistust toonud, samas pole ka Eesti meditsiini tutvustamist välismaal seni tähtsaks peetud.

Eesti suuremate riigi või Tallinna rahastatavate haiglate juhid tunnistasid Äripäevale, et plaaniliste välismaiste patsientide hulk on seni olnud marginaalne.

Erahaiglas Fertilitas on juhatuse liikme Ivo Saarma sõnul välisriikidest pärit patsiente olenevalt erialast viis kuni kaheksa protsenti, plastikakirurgias üle 50 protsendi. Poole välisriikide patsientidest moodustavad meile lähemate riikide, näiteks Soome ja Venemaa kodanikud.

«Soovijaid on tegelikult rohkem, kui tulla saab. Sageli on hiljem tarvis tulla järelkontrolli, aga kui inimese liikumine on piiratud, siis on see raske,» rääkis Saarma.

Ta lisas, et kuigi on näha, et patsientide reserve jagub ka Eestis, valmistutakse selleks, et hakata end tutvustama väljaspool Eestit. Ida-Tallinna Keskhaigla arendusjuht Peeter Ross aga ei usu, et välismaalt Eestisse ravile tulemine väga populaarseks osutub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles