Danilov: arstide visiiditasu tuleks tõsta

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Danilov.
Hannes Danilov. Foto: Mihkel Maripuu

Haigekassa juhi Hannes Danilovi sõnul liigub Eesti tervishoiusüsteem selles suunas, et ravimiteenuste eest tasumisel kasvab patsientide omakulude osakaal.

«Kõige suurem probleem on meil see, et kõik inimesed ei ole kindlustatud. Meie numbrite järgi on see kuskil 60 000 - 70 000 inimese kandis, kes satuvad arsti juurde viimases hädas ja vältimatu abina, mis on inimesele juba kallim,» ütles Danilov täna Vikerraadio hommikuprogrammis.

Suur probleem on ka arstide puudus, mis seoses elanikkonna vananemisega ja eluea pikenemisega paistab silma teatud haiguste ravis nagu hüpertoonia, liigesetõved ja suhkruhaigus.

«Arstide ootejärjekordadega on selline mure, et päris ära nad ei kao niikuinii - OECD andmetel kaovad järjekorrad ära siis, kui SKPst läheb tervishoidu 9 protsenti või rohkem, meil on see üle kuue,» ütles Danilov.

«Arsti visiiditasu 3,2 eurot kehtib aastast 2002 ja mulle tundub, et arvestades inflatsiooni tuleks seda veidikene tõsta, sest ka see määrab järjekordade pikkust. Inimesed võib-olla hakkavad mõtlema sellele, et oleks parem minna perearsti juurde.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles