Haigekassa juht: paljud Eesti inimesed jõuavad arstini liiga hilja

Eger Ninn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Danilov.
Hannes Danilov. Foto: Mihkel Maripuu

Haigekassa juht Hannes Danilov möönis, et praeguse ravikindlustussüsteemi 20 aasta jooksul on lapsepõlv läbi saanud. Mis toob homne, haigekassa juht ennustada ei julgenud.


Danilov nentis, et oluline on mõelda sellele, mida teha teisiti ja paremini. «Selleks, et paigal seista, tuleb kiiresti joosta,» kasutas haigekassa juht levinud ütlust.

Mees tõi välja peamised märksõnad, millega peaks järgnevatel aastatel tegema. «Põhieesmärk peab olema see, et meie inimesed siin riigis peaksid saama kõik ligipääsu arstiabile,» ütles ta ning lisas, et Eestis on liiga palju selliseid inimesi, kes jõuavad arsti juurde alles siis, kui on juba liiga hilja.

Rohkem peaks mõtlema sellele, kuidas suurendada esmatasandi ja perearsti rolli tervishoiusüsteemis, järjest rohkem tuleb tähelepanu pöörata kroonilistele haigetele, nentis Danilov.

Haigekassa juht möönis, et ravijärjekorrad on Eestis väga pikad ning selle probleemi põhjuseks on tihtipeale struktuurne arstide puudus - vajalikel erialadel pole piisavalt palju arste. «Tuleb mõelda, kuidas jõuda nii kaugele, et meil oleks vajalikel erialadel vajalikud arstid,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles