Sotsiaalkomisjoni esimees: õnnetuste tõttu on töötajate kadu lubamatult suur

Eger Ninn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna nentis tänasel tööinspektsiooni pressilõunal, et meie rahvuse kõige suurem probleem pikemas perspektiivis on see, et meid on vähe ja me käitume inimressursi potentsiaali suhtes raiskavalt.


«Üks tahk meie inimressursi kasutamises on just see, milline on meie töökultuur ja inimeste kadu tööd tehes. Inimkadu seal on lubamatult kõrge,» ütles ta.

Pikemaajaliste tagajärgedega kutsehaiguste ennetamine on Tsahkna sõnul inimeste enda kätes. «See on suuresti tööandja ja töövõtja omavahelise koostöö tulemus, et keskkond oleks ohutu ja et töötaja järgiks nõudeid, mis tööandja on talle võimaldanud,» ütles ta.

Tööõnnetuste kindlustussüsteemist rääkides avaldas sotsiaalkomisjoni esimees lootust süsteemi väljatöötamine peagi uuesti käsile võtta. «20 aastat ei ole suudetud normaalset sotsiaalsete hüvitiste süsteemi ellu viia. Riik saab väga selgelt aru, et tööturul toimuv ei ole lihtsalt üks osa meie elust – selles peitub meie riigi tulevik ja inimressursiga tuleb tegeleda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles