Südamenädalal saab apteekides südametervise näitajaid mõõta tasuta

Eger Ninn
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumine on südamele hea.
Liikumine on südamele hea. Foto: Toomas Huik

16- 22. aprillini kestva südamenädala jooksul on kõigis Südameapteegi keti apteekides võimalik lasta mõõta personaalseid südametervise näitajaid. Mõõtmised on tasuta.


«Teadlikkus oma südame tervisest on ülimalt oluline, et ennetada võimalikke südame- ja veresoonkonnahaigusi, mis vähendavad meie elukvaliteeti või on hoopis traagilisema tagajärjega,» sõnas Südameapteekide esindaja Ester Eomois ning lisas, et apteeki on igaühel lihtne tulla ning esimene informatsioon oma näitajate kohta saada.

Südametervise näitajad, millest iga inimene teadlik peaks olema on: vere üldkolesterool, hea ja halb kolesterool ning triglütseriidide näit, vererõhu näit puhkeolekus ning koormuse ajal ja järel, vere suhkrusisaldus, südamelöökide (pulss) sagedus puhkeolekus ja füüsilise koormuse ajal ning milline võib olla maksimaalne pulss nende vanuses.

Samuti vöökoha ümbermõõt, kehamassiindeks, kehakaal, toiduenergia ööpäevane vajadus kilokalorites ning näiteks ühe päeva jooksul maha kõnnitud sammude arv.

Eesti Südameliidu poolt aastatel 2005–2011 läbi viidud uuringu tulemusel selgus, et Eestis teadis oma südametervise näitajaid keskmiselt 22,6 protsenti 715-st küsitletud inimesest, kelle vanuse keskmine oli 49,5 aastat.

Täpset ajagraafikut saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles