Sotsiaalministeerium pole veel eriarsti visiiditasus seisukohta võtnud

Eger Ninn
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

Kui eelmisel nädalal käis haigekassa juht Hannes Danilov välja idee, et eriarstide visiiditasu võiks tõsta, siis sotsiaalministeeriumi esindaja sõnul pole ministeerium selle kohta veel arvamust avaldanud.


«Ministeerium on antud teemat arutanud – lähtutud on põhimõttest, et tervishoiuteenuste kättesaadavus ei tohi väheneda. Lõplikku seisukohta ei ole ministeerium veel vastu võtnud, kuid kindlasti tuleb enne otsuse tegemist huvigrupid arutelusse kaasata,» oli ministeeriumipoolne lakooniline kommentaar.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles möödunud nädalal ERRi uudistele, et on visiiditasu tõstmise koha pealt hetkel veel skeptiline: «Ma olen nõus sellega, et tervishoidu lisaraha võiks tulla, selleks on ka erinevaid ettepanekuid tehtud. Aga et tervishoiusüsteem ja ka haiglad selle tervishoiusüsteemi sees on selle probleemi tõstatanud, siis seda arutada vaieldamatult tuleb.»

Haigekassa sõnul on eriarstiabi visiidi- ja voodipäevatasu ning perearsti koduvisiidi tasu kehtinud samas suuruses alates 2002. aastast. «Visiiditasu suurus on kehtestatud ravikindlustuse seadusega. Seega ei ole visiiditasu suurus haigekassa kehtestada või otsustada. Ravikindlustuse seaduse koostab sotsiaalministeerium ning kinnitab Vabariigi Valitsus,» ütles haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles