Uuring: pea pool Eesti lastest ei tee regulaarselt sporti

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Procter & Gamble korraldas märtsis online-uuringu, millest selgus, et 45 protsenti Eesti lastest ei tegele regulaarselt mõne spordialaga lisaks kehalise kasvatuse tundidele koolis.


55 protsenti lastest siiki teeb sporti, peamiselt sõidetakse rattaga, ujutakse või mängitakse jalgpalli. Uuringu tulemused näitasid ka seda, et lapsevanemad küll räägivad oma lastega sportlike ning tervislike eluviiside olulisusest (73 protsenti) ja innustavad lapsi spordiga tegelema, kuid kõigest 46 protsenti lapsevanematest veedab vaba aega lastega sportlikult. Peamiselt jalutatakse, sõidetakse rattaga või ujutakse koos.

Üldistavalt võib öelda, et aktiivsetel lapsevanematel on ka aktiivsemad lapsed, siiski märgiti mitmeid teisi võimalusi vabaaja veetmiseks lastega – 53 protsenti vanematest nimetasid koos mängimist, 34 protsenti koos televiisori vaatamist, 22 protsenti raamatu lugemist või õppimist.

Pigem on tõusev trend vaba aega sisustada tegevustega, mis ei toeta laste ja noorte füüsilist arengut – üha enam veedetakse aega koos vanematega teleri ees ning arvutimänge mängides.

Online-uuringus osales pea 500 inimest vanuses 25-50 üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles