Uuring: isegi väike kogus kofeiini võib kahjustada loodet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Teadlaste sõnul riskivad rasedad naised kofeiini tarbides alakaalulise lapse sünnitamisega, ohtu nähakse ka ühes tassis kohvis päevas.

Ajakirjas British Medical Journal avaldatud uuring kinnitab, et loote kasvu aeglustavad ka kofeiini sisaldav tee, koola, šokolaad ning lisaks veel mõned retseptiravimid, vahendab World News.

Jaanuaris avaldas üks USA teadlaste läbi viidud uuring, et raseduse ajal üle kahe tassi kohvi päevas joovate naiste nurisünnituse oht on kaks korda suurem kui nendel naistel, kes kofeiini väldivad.

Alakaalulisena sündinud imikutel on vanemaks saades aga suurem tõenäosus haigestuda diabeeti ja südamehaigustesse, mistõttu soovitavad teadlased kofeiinitarbimise lõpetada isegi enne rasestumise planeerimist.

Teadlaste sõnul võib kofeiini mõju lootele võrrelda ka alkoholi mõjuga, mida imiku väikese sünnikaaluga on seostatud juba ammu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles