Tüviraku-uuringud saavad USAs peagi taas võimalikuks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Embrüonaalsed tüvirakud laboris.
Embrüonaalsed tüvirakud laboris. Foto: SCANPIX

USA värske president Barack Obama teeb peagi teoks oma valimiskampaania ajal välja käidud lubaduse, milleks on eelmise presidendi tüviraku-uuringuid keelava korralduse tühistamine.



2001. aastal piiras USA eelmine president George Bush oluliselt teadlaste võimalusi tegeleda tüviraku-uuringutega, vahendab Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal

Novaator

.

See oli osaliselt kirikuringkondade tugeva lobitöö tulemus. Nende seisukoht on, et embrüonaalsed uuringud on ebamoraalsed, sest igal viljastatud munarakul peaks olema õigus elule.

Embrüonaalsete tüvirakkude uurimine võiks teadlaste sõnul aidata inimkonda oluliselt edasi näiteks Parkinsoni tõve, diabeedi, südamehaiguste ja paljude teiste haiguste vastases võitluses.

Embrüonaalsed tüvirakud pakuvad teadlastele väga suurt huvi eelkõige seetõttu, et neil on võime areneda kõigiks inimorganismis leiduvaiks rakutüüpideks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles