Tallinnas süstlatorke saanud laps sai abi alles Viljandist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed Tallinna lasteaiad on hädas narkomaanide poolt maha visatud süstaldega. Pilt on tehtud Tallinna Mardi tänava lasteaia juures.
Mitmed Tallinna lasteaiad on hädas narkomaanide poolt maha visatud süstaldega. Pilt on tehtud Tallinna Mardi tänava lasteaia juures. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tallinna lasteaialaps, keda kaaslane mänguhoos süstlaga torkas, jäi pealinnas abita ning emal tuli lapsega sõita Viljandisse.

Tütrele Tallinna Männi lasteaeda järele läinud ema sai šoki, kui laps paistes ja valulikule käele osutas ja ütles, et mänguhoos torkas rühmakaaslane teda maast leitud süstlaga, kirjutab Õhtuleht.

Ema otsis süstla üles ja sõitis esmalt lapsega Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, kust nad suunati lastehaiglasse ja seal öeldi, et nemad sellega ei tegele ja soovitati minna Merimetsa haiglasse.

«Hakkasin rääkima, mis oli juhtunud, aga enne, kui ma oma jutu lõpetatud sain, vastati mulle, et teha pole enam midagi,» meenutas naine Merimetsa haigla arsti sõnu, kes lisaks imestas, miks ema oli kahtlase süstla kaasa võtnud, sest sellega ei ole enam midagi teha.

Kuna naine on Viljandis elanud, siis otsustas ta sinna sõita, pealegi oli kohalik haigla lubanud nad kellaajast sõltumata vastu võtta.

«See oli esimene koht, kus mind lõpuks ära kuulati ja ka laps üle vaadati,» sõnas ema ja lisas, et lapse käsi puhastati ning fikseeriti toimunu. Naist häirib, et abi saamiseks pidi ta sõitma Eesti teise otsa ning keegi ei teinud ärevil emale selgeks, et vana süstal ei kujuta lapsele ohtu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles