Remondi tõttu muutub juurdepääs Põhja-Eesti Regionaalhaiglale

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERH.
PERH. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) alustab Mustamäe haiglahoone C-korpuse rekonstrueerimist. Ehitustööde tõttu muutub 14. maist juurdepääs haiglale ja järgida tuleb ajutisi liikluskorraldusmärke.

14. maist suletakse juurdepääs haiglale J. Sütiste teelt. Autoga tulijad pääsevad haigla kõrval asuvasse parklasse pöörates Tervise tänavalt või Retke teelt PERHi ja Lastehaigla vahelisele teele ning sealt edasi Retke tee 30 kortermaja esisele sõiduteele.

28. maist muutub ka kiirabiautode ligipääs haiglale. Kiirabiauto ja reanimobiiliga pääseb erakorralise meditsiini keskusesse Retke teelt või Tervise tänavalt pöörates PERHi patoloogia- ehk D-korpuse ette ning tehes sealt tagasipöörde kiirabiangaari.

Erakorralise meditsiini keskusesse tulijaile ei muutu midagi − autoga tuleb Tervise või Retke teelt haiglahoonele lähenedes pöörata sisse Lastehaigla ja PERHi vaheliselt teelt ning valgusreklaami juurest suunduda keskuse tõkkepuuga parklasse.

Ehitustööde ajaks paigaldatakse ajutised liikluskorraldusmärgid, mida tuleb kõigil haiglasse pöördujail järgida. Vajalik info ühes skeemidega on üleval haigla kodulehel www.regionaalhaigla.ee

Ehitustööd peavad olema lõpule viidud 2015. aastal. «Kõigi ehitus- ja renoveerimistöödega kaasnevad paratamatult ebamugavused nii haigla patsientidele, külastajatele kui ka töötajaile. Palume kõigilt mõistvat suhtumist, sest selle eesmärgiks on parandada ravitingimusi patsientidele ning töötingimusi personalile,» selgitas haigla tehnikadirektor Ivo Mill.

Mustamäe meditsiinilinnaku rajamise esimese etapina ehitati tehnoloogiakorpus (X-korpus), mille valmimisega parendati oluliselt plaanilise ning erakorralise arstiabi kättesaadavust. Teise etapina rekonstrueeritakse haigla C-korpus.

C-korpuse I korrusele rajatakse uued ruumid haigla polikliinikule, misläbi parenevad oluliselt ambulatoorsete patsientide tingimused. Praegu eraldi paiknevad polikliinikud koondatakse ühte kohta ning kohe kõrval X-korpuses asub uuringuteks moodne radioloogiakeskus. II korrusele tulevad ruumid kardioloogiakeskusele, kus saavad uued ruumid I ja II kardioloogia, kardiointensiivravi, funktsionaaldiagnostika ning invasiivkardioloogia osakonnad.

III korrusel valmivad ruumid praegu Hiiul tegutsevale päevakirurgia osakonnale ning haigla laboratooriumile ja verepangale. IV korrus on planeeritud mittemeditsiinilistele teenistustele. Haigla keldrikorrusele rajatakse tänapäevastele nõudmistele vastavad ruumid haigla tegevust toetavale logistikakeskusele, jäätmekäitluskeskusele, personalile, insenerilahendustele ja keskköögile.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles