Gripihooaeg on lõppemas

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nohu.
Nohu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal (7-13.mai) jõudis haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi varasemate aastate jooksul jälgitud tavapärasele tasemele, teatas terviseamet.


Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu pöördus arstide poole möödunud nädalal 2683 inimest, neist laste osakaal oli jätkuvalt üle 54 protsendi.

Grippi ja gripilaadsetesse viirusnakkustesse haigestunute arv vähenes vastavalt 26 ja 34 protsendi võrra. Grippi haigestumuse intensiivsus on olnud madal. Registreeriti neli laboratoorselt kinnitatud gripiviirust, neist kolm A ja üks B.

Viroloogiliste uuringute põhjal saab öelda, et Eestis ringlesid üheaegselt mitmed respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavad viirused. Laboratoorselt kinnitati üksikud paragripi- adeno- ja RS-viiruste proovid, kuid domineeriva viiruse määramiseks on positiivsete proovide arv juba liiga madalaks jäänud.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kogu Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles