Maripuu: Eestis on HIVi nakatunute seas valdavalt parimas tööeas noored inimesed

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Maret Maripuu rõhutas, et Eestis on HIVi nakatunute seas valdavalt parimas tööeas noored inimesed.

Maripuu märkis, et HIV ei ole enam pelgalt narkomaanide haigus. Süstivate narkomaanide kõrval on üheks olulisimaks riskirühmaks saanud naised, sest viimastel aastatel on hakanud nakkus levima just heteroseksuaalsel teel.

«Kuigi viirusekandjaid on igas soo- ja vanuserühmas üle Eesti, on nakatunute seas valdavalt parimas tööeas noored inimesed. Üha tähtsam on kasvatada teadlikkust ja tolerantsust, et HIV nakkus ei tähendaks ühiskonna elust kõrvale heitmist,» rõhutas Maripuu ning lisas, et HIVst on tänaseks saanud krooniline haigus ning õigeaegse ja pideva ravi abil võib nakatunu elada pika ja toimeka elu.

Parlamendisaadiku sõnul tõi nädala alul avaldatud Praxise analüüs välja, et HIVi hinnanguline kahju kümne aasta jooksul oli 188 miljonit eurot. «Kahju saame vähendada, kui me nakkusekandjaid ei tõrju ühisest elust eemale ja nad saavad käia tööl, hoolitseda iseenda ja oma lähedaste eest,» lausus Maripuu.

Maikuu kolmandal pühapäeval meenutatakse üle kogu maailma kõiki neid, kes surnud AIDSi, samuti näidatakse üles toetust HIV ja AIDSiga elavatele inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles