Katkine skatepark varitseb ohvreid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skatepark.
Skatepark. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Jõgeva ekstreemspordipargi atraktsioonid on muutunud trikiratturitele ja rulasõitjatele ohtlikeks, kuid linnavalitsusel pole õnnestunud mitmete aastate jooksul pargi kordategemiseks raha leida.

Jõgeva ekstreemspordipark avati 2001. aastal ning praegu on pooled selle atraktsioonid kõvasti lagunenud, kirjutas Vooremaa. Ekstreemspordisõpradel tuleb katkistel atraktsioonidel kukkumisi iga päev ette ning korra nädalas peavad mõned hullemini viga saanud trikiratturid ja rulatajad külastama traumapunkti.

Jõgeva haigla juht Peep Põdder rääkis, et viimastel nädalatel on ekstreemsportlasi traumapunktist läbi käinud küll. Ta nentis, et ekstreemspordiks mõeldud park on kehvas seisus, kuid rõhutas ka, et igaüks peab oma turvalisusele ise mõtlema. «Kui on näha, et need atraktsioonid on katki, siis ei maksa sinna ronida,» nentis Põdder.

Ekstreemspordiparki kasutavad poisid kinnitasid, et neile on trikiratastega sõitmine väga meeltmööda ning ei hakka sellest mõne katkise atraktsiooni pärast loobuma. Möödunud aastal muutus ekstreemspordipargi taastamise teema aktuaalseks, mil noored ekstreemspordi huvilised lõid suhtlusportaali Facebook kommuuni, kus kogusid toetajaid uue trikitamiskoha rajamiseks.

Aktsioon jõudis ka linnavõimuni ning omalt poolt esitas linnavalitsus järjekindlalt rahataotluse pargi renoveerimise jaoks Regionaalsete Investeeringutoetuste programmi, kust projekt järjepidevalt negatiivseid vastuseid sai.

Praegu hoiavad linnajuhid hinge kinni, et keegi katkiste atraktsioonide tõttu raskelt viga ei saaks. Korra on abilinnapea Mihkel Kübar ka mõelnud, et kehvemal juhul tuleb neil park sulgeda, kuid esmalt püütakse siiski leida võimalusi, kuidas seda korras hoida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles