Regionaalhaigla: Uuetoa patsientidega on räägitud ja ravi jätkub

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi operatsioonisaal.
PERHi operatsioonisaal. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) teatel on rütmikardioloogide töö tänavu jätkunud tavapärasest intensiivsemas rütmis, samuti on taastatud kodade virvendusarütmia ablatsioonide teostamine, mis Hasso Uuetoa lahkumisel katkes.


«Kõigi lahkunud doktori patsientidega on võetud ühendust, nad on konsiiliumi korras üle vaadatud ja ühiselt on tehtud otsused järgneva ravi suhtes. Kodade virvendusarütmia ablatsioone teostab oma tohtrite väljaõppe ajal külalisarstina Ole Kongstad – taanlane, kes töötab Rootsis Lundi ülikoolihaigla elektrofüsioloogia juhina ja teeb seal igapäevaselt täpselt sama tööd, mida nüüd meilgi,» seisab PERHist tulnud kirjas.

Tema kõrval on AF-ablatsioonide väljaõppel Kaido Hanni ja kardioloogidele tuli täiendust ka Tartust Priit Kampuse näol.

Sel aastal on regionaalhaiglas tehtud kodade virvenduse ablatsiooni 13 haigel ja ühel juhul veel ka ventrikulaarse tahhükardia ablatsiooni. Kokku on tänavu selles haiglas tehtud 87 kateeterablatsiooni.

Kokkuvõttes lubab PERH nii ablatsioonide kui ka stimulaatorite osas tagada abivajajatele jätkuvalt meditsiinilise turvalisuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles