Hambaarstid lõid keeruliste ravijuhtumite lahendamise klubi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Äsjaloodud Klubi 32 loob platvormi kliinikuteülese koostöö arendamiseks ja kogemuste vahetamiseks hambaarstide vahel, kes tunnevad huvi keeruliste ravijuhtumite interdistsiplinaarse lahendamise vastu.

 


Klubi eestvedaja, hambaravikeskuse Kliinik 32 peaarsti Lauri Vahtra sõnul otsiti juba pikemat aega head koostöövormi, mis lihtsustaks kliinikuteülest patsientide ravi planeerimist.

«Tegeleme igapäevaselt keeruliste ravijuhtumitega, mis patsiendi rahulolu kõrval pakuvad arstidele sügavat erialast huvi ja panevad proovile vägagi spetsiifilised teadmised. Tihtipeale on lahendusi rohkem kui üks, ent milline neist on konkreetse patsiendi jaoks optimaalseim?,» küsis Vahtra.

Ta lisas, et juhtumi lahendamine võib meditsiinis olla loominguline ja arendav meeskonnatöö protsess, mis pakub samasugust naudingut kui võidurõõm keerulise juhtumi edukast lahendamisest. Seni on Eestis igasugune koostöö toiminud arstide isikliku tutvuse ja suhtluse tasandil. «Loodud klubi näol loodame laiendada ja avada uusi võimalusi suuremale hulgale arstidele. Lõppkokkuvõttes võidavad sellest patsiendid,» lausus arst.

Klubi liikmed kohtuvad kord kuus peetavatel ravijuhtumite aruteludel, vähemalt kord aastas toimub ühisseminar. Ühiselt arutatakse keerulisi ravijuhtumeid ning analüüsitakse teadusuuringute tulemusi. Klubi annab võimaluse konsulteerida laia ringi kolleegidega ning vaagida interdistsiplinaarses keskkonnas erinevaid võimalikke lahendusi. Klubi 32-ga on teretulnud liituma kõik keerulistest juhtumitest huvitatud raviarstid ja erialaspetsialistid, kes saavad ühendust võtta e-posti teel info@kliinik32.ee.

Klubi 32 esimene ühisseminar «Kuidas aidata patsienti?» leiab aset täna, 25. mail Tallinna Botaanikaaia seminariruumides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles