Ülekaalulised paarid elavad õnnelikumalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Norras eelmisel aastal läbi viidud suhteuuring näitas, et ülekaalulised paarid elavad koos õnnelikumalt.

 

Uuringu viisid läbi ajaleht VG ja kohtingukorraldaja M

øteplassen,
küsimustele vastas kokku 3300 inimest, kirjutab VG Nett.

Psühholoog Andreas L. Narumi ja tema kolleegide eesmärk on saada rohkem informatsiooni paarisuhete kohta ning aidata sellega ka teisi paare.

Kuigi kõik tulemused ei ole veel täielikult analüüsitud ja läbi vaadatud, avastasid psühholoogid enda jaoks huvitavaid leide.

Vastanud pidid hindama oma abieluõnne skaalal 1-7. Naised, kelle kaal oli vahemikus 96 kuni 100 kilo kogusid õnneskaalal keskmiselt 6,14 punkti. 106 kuni 110 kilo kaaluvad mehed paigutusid skaalal aga 5,94 juurde.

Nii väiksema kaaluga naiste kui meeste koht skaalal jäi palju madalamaks.

Narumi sõnul on veel vara teha järeldusi, sest ülekaalulisust seostatakse tihti pigem halva tervise ja rahulolematusega oma keha suhtes. Küll aga võivad uuringus osalenud paarid olla pühendunud hoopis kooselu positiivsetele külgedele ning pidada oluliseks teisi väärtusi.

Psühholoog Sissel Grani sõnul on siiski kindel see, et igaühe jaoks on kuskil keegi ning inimene ei pea õnne leidmiseks olema modelli välimuse ja saleda kehaga.

Edasi soovib uuringu korraldanud meeskond leida põhjusi, mis teeb paarisuhte tugevaks ning hoiab inimesi koos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles