Uuring: rasvumine võib migreeniriski suurendada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migreeni esineb rohkem naistel
Migreeni esineb rohkem naistel Foto: Corbis / Scanpix
USA teadlased leidsid, et liigne kehakaal võib migreeni teket soodustada.

Nimelt avastasid nad, et 20-55 aastastel rasvunud inimestel esines keskmisest sagedamini migreeni või muid ägedaid peavalusid, vahendab Reuters.

Uuringu korraldas USA valitsus ning selles analüüsiti 22 000 ameeriklase andmeid. 37 protsenti selles osalenud rasvunud naistest ja 20 protsenti meestest väitis, et kannatab selliste peavalude käes. Normaalkaalus naistest oli sama mure 29 protsendil, meestest aga 16 protsendil.

Lisaks leiti, et üle 55-aastaste inimeste puhul ei mängi rasvumine migreeni esinemise tõenäosuse seisukohalt enam mingit rolli.

Doktor Lee Peterlin Drexeli ülikoolist ütles, et uurijate järgmiseks ülesandeks on teaduslikult selgitada, kas kaalu langetamine vähendaks peavalude esinemist.

«Teame, et uuringutest on selgunud, et sport ja füüsiline aktiivsus tõstavad tuju,» selgitas Peterlin. «Seega pole ebaloogiline arvata, et need võivad tegelikult ka peavalude vastu aidata.»

Migreeniks nimetatakse hootisi ägedaid peavalusid, millega võivad kaasneda iiveldustunne, oksendamine ning kõrgenenud tundlikkus müra ja valguse suhtes. Sagedamini esineb migreeni naistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles