Haigla saatis valudes ja mäluhäiretega mehe öösel koju

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikum.
Tartu Ülikooli Kliinikum. Foto: Margus Ansu / Postimees

«Kui kojusõiduks raha ei ole, kas siis valudest kõverat lähedast enam arsti juurde toimetada maksabki?» küsib šokis Tartumaa naine, kes öö hakul pidi kolmekümne viie kilomeetri kauguselt hakkama mehe haiglast kojutoomiseks sõidukit otsima.

Tartumaal Vara vallas Koosal elav naine kutsus möödunud nädala reedel kell 20 oma abikaasale kiirabi, mis viis mehe haiglasse, kirjutab Õhtuleht. Mehel olid ägedad valud, ta oksendas ja ülemine vererõhk oli üle kahesaja, kuid haiglas otsustati mees pärast neljatunnist jälgimist koju saata.

Naisele öeldi haiglast, et tegu ei ole hotelliga ning ta peab ise vaatama, kuidas mehe koju saab. «Ma ei palunud ju muud, kui et sügava puudega inimene saaks hommikuni haiglas olla,» rääkis südamepõhjani solvunud naine.

Tartu Ülikooli Kliinikumist öeldi, et nende erakorralise meditsiini osakonnas on üheksa voodikohta ja need on ettenähtud erakorralist diagnoosi täpsustamist ja ravi vajavatele patsientidele, nn «transpordi ootel» olijaid nendele kohtadele majutada ei saa. Ka seisab haigla vastuses, et kuna EMOs käib ööpäevaringne töö, st tuled põlevad, aparaadid piiksuvad, personal liigub ja räägib teiste haigetega, siis see ei lase patsientidel rahus magada ning just sel põhjusel soovitatakse haiglaravi mittevajav inimene ööseks koju viia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles