New York tahab toitlustuskohtades suured karastusjoogid ära keelata

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

New Yorgi linnapea Michael Bloomberg tahab ära keelata suurte suhkrut sisaldavate karastusjookide müümise linna toitlustusasutustes.
 


Uue määruse kohaselt ei tohi New Yorgi kohvikud, kinod, staadionid ja restoranid enam müüa üle 16 untsi ehk 473 milliliitri suuruseid rohke suhkrusisaldusega karastusjooke, kirjutab Time.

Keeld ei laiene dieetlimonaadidele, mahlajookidele, alkoholile ja piimast tehtud jookidele nagu piimakokteilid. Küll aga arvestatakse nende hulka energiajoogid ning magustatud jääteed.

Keeluga soovib linnapea vähendada linnaelanike ülekaalulisuse probleemi. Linna terviseameti esimees Thomas Farley hinnangul on inimeste ülekaalulisuse üheks peamiseks põhjuseks just magusad karastusjoogid.

Umbes 58 protsenti New Yorgi täisealistest elanikest on ülekaalulised ning hinnanguliselt kolmandik täiskasvanuist joovad päevas ära rohkem kui ühe magusa karastusjoogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles