Tallinnas sõidab taas ringi jalgratastel kiirabipatrull

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Tallinna tänavatel sõitnud kiirabipatrull.
Mullu Tallinna tänavatel sõitnud kiirabipatrull. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Juba kolmandat suve on Tallinna vanalinnas liikvel jalgratastel kiirabipatrull, mis on väljas hommikul kella 9 õhtul kella 21ni.

Tallinna Kiirabi on juba kolmel suvel vanalinnas kasutanud abi tagamiseks jalgrattapatrulle ning kuna nende töö on osutunud tõhusaks, on jalgrattal meedikud ka tänavu selles piirkonnas liikumas, teatas kiirabi

Tallinna Kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul on jalgrattapatrullidel parem ligipääs raskesti liigeldavates Tallinna linnaosades, eriti vanalinnas ja see võimaldab ka kiirema abi. «Kuna keskmine reageerimisaeg kutsele võtab rattapatrullil aega vaid kolm ja pool minutit, päästab kiire saabumine õnnetuskohale sageli kannatanu raske tervisehäire väljakujunemisest,» märkis abilinnapea Merike Martinson. Seetõttu on kiirabi jalgrattapatrullide tegutsemine vanalinnas väga vajalik.

Kiirabi jalgrattabrigaad on varustatud nii defibrillaatori, vajalike vahenditega kannatanu elustamiseks või talle abi osutamiseks, sidevahendite ning positsioneerimis- ja navigatsioonivahenditega.

Eelnevatel aastatel on rattapatrull suve jooksul läbinud 4621 kilomeetrit ja teenindanud kuni 270 patsienti. Vajadusel kutsub partrull kohale kiirabi- või reanimatsioonibrigaadi ja tänu rattapatrullile on õnnestunud kolm patsienti ka reanimeerida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles