Beekmann: noorte alkoholitarbimine on tõsine probleem

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Beekmann.
Lauri Beekmann. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Rääkides noorte alkoholitarbimisest möönis tubaka ja alkoholi kahjude vähendamise koja (ETAK) juhatuse liige Lauri Beekmann, et kõik vanemad inimesed küll näevad, kuidas noored joovad, ent ei võta selle vähendamiseks midagi ette.


«Lõpupidudel on väga sageli üheks peamiseks komponendiks just alkohol,» nentis Beekman.

Tema sõnul tegeletakse erinevate alkoholiuuringute puhul vaid jäämäe tipuga ning näiteks ei analüüsita, millises olukorras on praegune alkohoolik viie aasta pärast. Beekmanni sõnul tuleks tegelikult arvesse võtta ka seda, et aasta-aastalt kasvavad peale uued noored, kes sellist kurba statistikat kujundavad.

«Me kuuleme sageli erinevatest alkoholiuuringutest, kuidas on olukord aastate võrdluses muutunud. Me rõõmustame ka väikeste asjade üle, kui alkoholitarbimine tasakaalustub või kas või vähekegi langeb,» ütles Beekmann ning lisas, et me tegeleme enamasti jäämäe ülemise osaga.

Mehe sõnul on aga Eestis õnneks ka selliseid inimesi, kes võtavad noorte alkoholitarbimist väga tõsiselt ning kes tegelevad selle temaatikaga pidevalt.

Beekmanni sõnul on alkoholi tarbimise piiramise kolm põhisammast hind, kättesaadavus ja reklaam. Mees tõi lisaks välja ka poliitilise suutmatuse jõuda mingisugusele kokkuleppele:«Ma igatseks seda imeravimit, mis aitaks tõsta rahvatervise ja noorte turvalisuse heaolu. Tahaks, et jõutaks selles küsimuses konsensusele. Meil on palju positiivseid seadusi, mis ei toimi lihtsalt. Oluline on need panna toimima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles