Vald lõpetas doonoritele raha maksmise

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonorverd kipub napiks jääma eriti suvisel ajal.
Doonorverd kipub napiks jääma eriti suvisel ajal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

1. juunist Saaremaal Leisi vallas kehtima hakanud sotsiaaltoetuste määramise ja maksmise kord ei näe enam ette vallaeelarvest doonoritele vereloovutuse eest raha maksmist. Küll aga tasub vald kuni 18-aastaste laste puukentsefaliidi kaitsesüstimise teise vaktsiinidoosi eest.

Kui 2010. jaanuarist kehtinud korra järgi maksis vald doonoritele verekeskuse tõendi alusel 100 krooni vereandmiskorra eest, siis nüüd enam mitte, kirjutab Saarte Hääl.


«Kui meil oleks hästi palju raha, ilmselt maksaksime seda edasi, aga volikogus ja sotsiaalkomisjonis leiti, et doonorlus on kodanikualgatus, mida Eestis ei ole kombeks rahaliselt toetada,» põhjendas volikogu esimees Andrus Kandima.

Samas makstakse arve alusel kinni kuni 18-aastaste laste puukentsefaliidi kolmeosalise kaitsesüstimise teine vaktsiinidoos.
«See, et me vaktsineerimist toetame, kehtib meil otsusega juba 2010. aastast, aga nüüd on see ka toetuste korda sisse kirjutatud,» lausus Kandima.

Küsimusele, miks tasub vallavalitsus just teise doosi eest, vastas Kandima: «Oleme seda põhjalikult arutanud. Kui esimene süst on tehtud, kiputakse teist ära jätma, unustatakse ja nii pole asjast suurt tolku. Teisest süstist on aga juba abi.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles