Haiglate liit: haigekassa täna uut juhti ei vaja

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Array

Haiglate liit leidis oma eilsel arutelul, kus vaagiti haigekassa juhi kandidaate, et Eesti tervishoiusüsteem on hästi toiminud ning täna suuri muutusi ja uut juhti ei vaja.


«Kui käin välismaal konverentsidel ja räägin, kuidas meil asjad on, siis kohtan enamasti kolleegide imetlust, kuidas me nii nappide vahenditega nii häid tulemusi oleme saavutanud. Silmi maha lüüa igal juhul põhjust pole,» ütles haiglate liitu juhtiv Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule.

Ta lisas, et ehkki tavakodanikule ehk patsiendile ei pruugi see alati nii paista, on meie tervishoiusüsteem hästi toiminud ja seda rada pidi tuleb edasi minna. Tervishoid vajab tema sõnul satabiilsust ja kogemusi rohkem kui ükski teine valdkond. Siin on ka iga üksiku inimese tähtsus suurem.

«Mina näiteks ei palkaks täna ennast selliste kogemustega haiglat juhtima, kui need mul 1994. aastal alustades olid. Eelistaksin ennast praeguste kogemuste ja teadmistega,» tõi Sule näite.

Kui tahetakse tervishoiusüsteemi muuta, siis tuleb tuua uus inimene väljast, aga praegu selle järele vajadust ei ole, leidis haiglate liit Sule sõnul üsna üksmeelselt. «On olulisemaid asju, mis vaja ära teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles