Arstid pole streigiplaani maha matnud

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kariis ja Katrin Rehemaa õpetajate streiki toetamas Ida-Tallinna keskhaiglas.
Toomas Kariis ja Katrin Rehemaa õpetajate streiki toetamas Ida-Tallinna keskhaiglas. Foto: Liis Treimann

Ehkki arstide liitude esindajad ei soovi teemat kommenteerida, võib nende jutust aru saada, et talvel peetud streigiplaani pole maha maetud.


«Nagu need plaanid jäid, nii need jäid. Selgeid arenguid praegu ei ole, aga muidugi oleme teemale mõelnud,» ütles Tallinna Arstide Liidu juhatuse esimees Toomas Kariis.

Ta lisas, et praegu ei saa välistada midagi ja kindlasti tullakse kokku asja arutama.

Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles, et ei saa organisatisooni siseinfot avaldada ja keeldus kommentaarist.

Aprilli algul teatas Kariis, et ettevalmistusi streigiks tehakse ja pole välistatud, et tohtrite tööseisak leiab aset veel enne suve ehk siis maikuus. Ta lisas, et keset suve pole mõtet streiki korraldada ja eesmärk on rääkida haiglate liiduga võimalikest sammudest olukorra parandamiseks. Kariis tõdes toona, et kõik need sammud on ühel või teisel viisil seotud rahaga.

Meedikute rahulolematuse põhjused pole kuhugi kadunud. Mai algul esitas haigekassa juhatus nõukogule järgneva nelja aasta kulude ja nende katteallikate planeerimise põhimõtted ja tegi muu hulgas ettepaneku suurendada meditsiinitöötajate palka, kuid nõukogu seda heaks ei kiitnud lubades palgatõusu uuesti arutada septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles