Teenekas arst Lembit Allikmets jäi võltsimises lõplikult süüdi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine arst Lembit Allikmets.
Endine arst Lembit Allikmets. Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikohus otsustas esmaspäeval, et ei võta menetlusse endise arsti ja inimuuringute eetikakomitee esimehe Lembit Allikmetsa kassatsioonkaebust ja seega jäi ta dokumendivõltsimises lõplikult süüdi.

Tartu maakohus tunnistas 5. detsembril 2011 Lembit Allikmetsa süüdi dokumendi võltsimises ja mõistis talle rahalise karistuse summas 1524 eurot. Lisaks pidi ta tasuma 480,78 eurot menetluskulude eest.

Kohtu ette viis teeneka arsti ja Tartu aukodaniku koostöö praeguse Valga haigla ülemarsti Andres Selliga. Nimelt korraldas Sell 2006. aasta aprillist septembrini narkoosiravimi 2-kloroprokaiin (2-chloroprocaine) inimuuringu. Lõuna ringkonnaprokuröri Kristiina Laasi koostatud süüdistuse järgi polnud tal aga selleks ravimiameti luba ega nõuetekohast patsientide nõusolekut.

Süüdistuse järgi võltsis Allikmets ajavahemikus 2008. aasta 3. novembrist 4. detsembrini Andres Selli kihutamisel ravimi kliiniliseks uuringuks Tartu Ülikooli inimuuringute eetikakomitee loa.

Lembit Allikmets koostas ja allkirjastas süüdistuse järgi tagantjärele kuupäeva 24. märts 2003 kandva loa, et viia 2006. aastal ebaseaduslikult tehtud ravimi 2-kloroprokaiin kliiniline uuring vastavusse esitatavate nõuetega ja näiliselt seadustada ebaseaduslik uuring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles