Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Uudised

:

Retsept: umbrohupesto

Restoran Mooni taimetark Kristi Lehtla soovitab algajatel umbrohusööjatel alustada suvel värsketesse salatitesse maltsa, vesiheina, põdrakanepi või naadi lisamisest. Need taimed sobivad ka koos maitserohelisega supilisandiks, eriti püreesuppidesse, kus nende maitsed segunevad.

Neile, aga kel meeldib pesto, võiksid proovida seda teha umbrohust.

• Taimi kokku u 100 g: võrdses koguses hanemaltsa latvu, värskeid pehmeid ja ladvast korjatud põdrakanepi lehti, varesjalgu meenutavaid noori naadilehti, vesiheina
• Paar suuremat küünt küüslauku (sobivad ka värsked küüslaugupealsed)
• 50 g seedripähkleid, maitse järgi päevalilleseemneid või Kreeka pähkleid
• 50 g Parmesani või muud kõvemat sorti laabijuustu
• 150 g oliiviõli (sobib ka linaõli, kui selle maitse meeldib)
• Maitse järgi soola ja pipart

 Vastavalt maitse-eelistustele võib komponente asendada või muuta koguseid. Varakevadel sobib küüslaugu asemel hästi karulauk.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
apteeker ANNAB NÕU
Sponsoreeritud artiklid
SOMNAMBULISMIST
MAGUSTOIT KAALULANGETAJATELE
EBOLA-VIIRUS
    Viimased uudised
    KASULIK TEAVE
    Laste hammaste tervisAlkohol ja tervisUimastid ja nende mõjuNoorte vaimne tervisHIV
    Nõuanded
    Liikumine
    Haigused
    48h populaarsemad teemad
    POSTIMEES.ee
    Tarbija24
    Naine
    Top lood
    Top kommentaarid