Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Uudised

:

Retsept: umbrohupesto

Restoran Mooni taimetark Kristi Lehtla soovitab algajatel umbrohusööjatel alustada suvel värsketesse salatitesse maltsa, vesiheina, põdrakanepi või naadi lisamisest. Need taimed sobivad ka koos maitserohelisega supilisandiks, eriti püreesuppidesse, kus nende maitsed segunevad.

Neile, aga kel meeldib pesto, võiksid proovida seda teha umbrohust.

• Taimi kokku u 100 g: võrdses koguses hanemaltsa latvu, värskeid pehmeid ja ladvast korjatud põdrakanepi lehti, varesjalgu meenutavaid noori naadilehti, vesiheina
• Paar suuremat küünt küüslauku (sobivad ka värsked küüslaugupealsed)
• 50 g seedripähkleid, maitse järgi päevalilleseemneid või Kreeka pähkleid
• 50 g Parmesani või muud kõvemat sorti laabijuustu
• 150 g oliiviõli (sobib ka linaõli, kui selle maitse meeldib)
• Maitse järgi soola ja pipart

 Vastavalt maitse-eelistustele võib komponente asendada või muuta koguseid. Varakevadel sobib küüslaugu asemel hästi karulauk.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:kristi lehtlamoon
Samal teemal
apteeker ANNAB NÕU
Sponsoreeritud artiklid
MAAL ASUVAD APTEEGID ON HÄDAS
HILJUTISED AVASTUSED
KUIDAS PÄÄSEDA KIIREMINI ARSTI JUURDE
Viimased uudised
KASULIK TEAVE
Laste hammaste tervisAlkohol ja tervisUimastid ja nende mõjuNoorte vaimne tervisHIV
Nõuanded Kõik
Liikumine Kõik
HaigusedKõik
48h populaarsemad teemad
POSTIMEES.eeKõik
TarbijaKõik
NaineKõik
Top lood
Top kommentaarid