Haige lebas mitu tundi veritseva haavaga

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglapalat.
Haiglapalat. Foto: Priit Simson / Postimees

Vähihaige lebas kaheksa tundi pärast operatsiooni veritseva haavaga ning ta voodi oli verd täis, kuni ta tütar selle avastas.

Šokeeriv pilt avanes naisele, kui ta läks Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse vaatama operatsioonil olnud vähihaiget isa, vahendab venekeelne postimees ajalehte MK-Estonia.

Naise sõnul jooksis ta isa haav verd kella 11 päeval kuni õhtul kella seitsmeni. Ajakirjaniku pärimise peale, miks isa abi ei kutsunud, vastas naine: «Ta on selline inimene. Vaikib kuni viimase võimaluseni. On nii põhimõttekindel.» Mees ise keeldus sellest vahejuhtumist ajakirjanikele rääkimast.

Mehele anti kaks liitrit vereplasmat, talle tehti uus operatsioon. Kuigi arstid prognoosisid maovähiga haigele elupäevi veel kuu jagu, olid omaksed haigla käitumisest siiski jahmunud.

Väljaanne küsis Põhja-Eesti regionaalhaigla käest, miks patsient oli nii kaua järelevalveta. Haigla pressiesindaja ütles esmalt, et nad saavad anda kommentaare vaid juhul, kui patsiendi esindajad annavad selleks kirjaliku nõusoleku. Kui see saadi, siis tuli Lillelt vastus, et nad ei kommenteeri seda teemat, kuna patsient seda ei soovi.

«Kohe, kui te pöördusite nende poole ja andsite neile minu nõusoleku, hakkasid nad tegutsema. Isa hakati pidevalt jälgima. Isegi tema raviarst tuli meie juurde ja ütles, et me ei muretseks,» rääkis patsiendi tütar.

Päev enne leheloo ilmumist teatas naine, et ta isa ei ole enam.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles