Siseministeerium: kanep jõuab Eestis tarbijani erinevaid teid pidi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeerium
Siseministeerium Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Siseministeeriumi sõnul on kanepi kasvatamine varjatud kuritegevus ja hinnangud selle struktuuri kohta on suures osas spekulatiivsed ning neid ei saa kinnitada ega ümber lükata.

«Saame vaid tõdeda, et kanepi ja muude narkootiliste ainete teekond tarbijani on ka Eestis üsna mitmekülgne − lisaks suurematele kasvatustele on narkopolitseinikud leidnud hulgaliselt ka üksikuid taimi, kas siis kasvuhoones või akna peal kasvamas ning teatud osa kanepist jõuab Eestisse üle piiri,» rääkis siseministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide, kelle sõnul ei ole lõpuni aga võimalik neid koguseid hinnata.

Eestis ja Soomes on kanep ka kallim kui naaberriikides. Loide sõnul on narkootilise aine hind turul seda kallim, mida suurem on vahelejäämise risk ehk tõenäosus saada selle tootmise, vahendamise, käitlemise või tarbimise eest karistada.

«Kui aine hind on kõrge, näitab see üheaegselt politsei head tööd ning samal ajal pole narkoained võimalikele esmatarbijatele nii kergesti kättesaadavad, mis ongi narkoennetuse eesmärk,» selgitas Loide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles