Arstide liit nõuab retseptiärikatelt arstina töötamise õiguse äravõtmist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retseptiravimid
Retseptiravimid Foto: SCANPIX

Eesti Arstide Liit pöördus tervishoiuameti poole, et psühhotroopsete ainete retsepte ebaseaduslikult välja kirjutanud arstide erialane tegevus keelustataks.

Retseptiäri jõudis avalikkuse ette juba paar aastat tagasi.

Arstide liidu eetikakomitee hinnangu järgi rikkusid sellega tegelnud arstid tõsiselt arstieetika põhimõtteid ja Eesti Arstide Liit heitis ühe neist oma liikmete hulgast välja, teised retseptiäriga seotud arstid ei ole arstide liitu kuulunud.

Eelmisel nädalal aga näidati nii Eesti kui Soome riigitelevisioonis, kuidas samad
arstid väljastavad endiselt soome narkomaanidele psühhotroopsete ainete retsepte.

Tervishoiuteenuste korraldamise seaduse kohaselt võib tervishoiuamet keelata tervishoiutöötaja erialase tegevuse, peatades tema registreeringu tervishoiutöötajate registris.

Arstide liit küsis tervishoiuametilt, miks ei ole ebaseaduslikult retsepte välja kirjutanud arstide registreeringut seni peatatud ja millal seda tehakse.

Sotsiaalministeeriumile tegi Eesti Arstide Liit ettepaneku algatada kiiresti vajalikud seadusemuudatused, et edaspidi oleks võimalik efektiivsemalt kontrollida retseptide  väljakirjutamist ja niisuguseid rikkumisi takistada.

Muu hulgas tuleks seada piirangud narkootiliste ainete retseptide väljastamisele haigekassast, leidis liit. Kahtlemata on niisugune arstieetikat rikkuv tegevus erand, mitte reegel, kuid Eesti riigi suutmatus seda lõpetada võib tõsiselt kahjustada nii arstkonna kui kogu Eesti tervishoiusüsteemi mainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles