Erapolikliinik keeldus lapsele esmaabi andmast

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Traumapunkti Balneom töötajad viisid Viktoria Kravtsova šoki äärele, kui keeldusid tema 12aastasele pojale abi andmast ja teatasid, et kaebusi juhtkond vastu ei võta, kirjutas MK-Estonia.


12aastane Slavik kukkus trepil ja lõi põlve ära. Kahe päeva pärast hakkas jalg nii kõvasti valutama, et poiss ei saanud enam sellele toetuda. «Elame Majakas. Autot meil ei ole ja kedagi abiks kutsuda ka ei ole, seetõttu läksimegi lähimasse traumapunkti.,» põhjendas naine erakliiniku valikut.

Ta lisas, et teadet selle kohta, et traumapunkt lapsi vastu ei võta, polnud kusagil, isegi vastupidi – uksel oli teade, et alla 19aastaseid teenindatakse tasuta. «Kõige solvavam oli, et arst keeldus isegi last üle vaatamast. Aga äkki see ühest kohast teise sõidutamine traumeerib haiget veelgi?» küsis ta.

Palve peale rääkida traumapunkti juhatajaga vastas arst, et see on puhkusel ja tema asendab. Viktoria tahtis kirjutada kaebust, aga seda talle ei võimaldatud. Selle asemel tõsteti naine üsna jõhkralt ukse taha ja tal ei jäänud muud üle kui haige lapsega Mustamäel sõita, kus lõpuks ka abi sai.

Ajaleht küsis haigekassalt hinnangut Baleomi arsti tegevusele. «Küsisime kliinikust selgitust ja saime vastuseks, et patsiendil valutas jalg juba nädala ja mingit traumat ei olnud,» sõnas haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel.

Balneomi ortopeediaosakonna juhataja Juri Stukolkin selgitas, et kui arst ei ole saanud spetsiaalset väljaõpet lastetraumatoloogias ja pole oma oskustes kindel, siis ta muidugi saadab patsiendi teise haiglasse edasi. Asi on selles, et lastel on luud teisiti ehitatud,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles