Töörühm hakkab välja töötama aktiivse vananemise strateegiat

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakad Nõmmel jalutamas.
Eakad Nõmmel jalutamas. Foto: Andres Haabu

Sotsiaalministeerium moodustas töörühma, mille ülesandeks on välja töötada aktiivsena vananemise strateegia aastateks 2013-2020.


«Soovime kaasa aidata, et Eesti eakatel oleks piisavalt head võimalused aktiivsena vananemiseks,» ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur. See tähendab tema sõnul muu hulgas elukestva õppe ja vanemaealiste tööturul osalemise soodustamist, aga ka vabatahtliku töö võimalusi.

Olulisel kohal on ka kättesaadavate, kvaliteetsete, jätkusuutlike ning seostatud tervishoiu- ja hoolekandeteenuste korraldamine. Töörühm on moodustatud põhimõttel, et esindatud oleksid erinevad eluvaldkonnad ja et sõna saaksid võimalikult paljud, keda teema puudutab.

Töörühma kuuluvad 60 erineva asutuse inimesed, kes esindavad avalikku sektorit, huvigruppe, teenuseosutajaid ja kõrgkoole. Töörühma juhib ministeeriumi sotsiaalala asekantsler ning selle teenindamise tagab ministeeriumi hoolekande osakond.

Aktiivsena vananemise strateegia on suunatud nii 50aastastele ja vanematele elanikele, kes pole veel pensionile jäänud ning osalevad aktiivselt tööturul kui ka neile, kes tööturul enam ei osale ning võivad vajada tervishoiu- ja hoolekandeteenuseid.

Strateegia rakendusplaani eelnõu esitamise tähtaeg sotsiaalministrile on 20. detsember 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles