Lastehalvatust diagnoositi tänavu neljas riigis

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike Jeemeni tüdruk saab lastehalvatusevastast vaktsiini.
Väike Jeemeni tüdruk saab lastehalvatusevastast vaktsiini. Foto: AFP / Scanpix

Sel aastal on lastehalvatust diagnoositud Nigeerias, Tšaadis, Pakistanis ja Afganistanis.

Terviseameti teatel on selle aasta 11. juuli seisuga esinenud uusi poliomüeliidi haigusjuhte Nigeerias (54 juhtu), Tšaad (4 juhtu), Pakistan (22 juhtu) ja Afganistan (11 juhtu).


Afganistanis ja Tšaadis on haigusetekitajaks olnud poliomüeliidiviiruse I tüüp ning Pakistanis ja Nigeerias poliomüeliidiviiruse I ja III tüüp.

2011. aastal oli maailmas 650 lastehalvatustõve juhtu – Pakistanis 198, Afganistanis 80, Nigeerias 62, Tšaadis 132, Kongo Demokraatlikus Vabariigis 93, Elevandiluurannikul 36, Nigeris 5, Hiinas 21, Guineas 3, Angolas 5, Malis 7, Kesk-Aafrika Vabariigis 4 ja Kongo Vabariigis, Gabonis, Indias, Kenyas igaühes üks haigusjuht.

Euroopas lastehalvatustõve juhte esinenud ei ole.

Eestis alustati laste vaktsineerimist poliomüeliidi vastu 1958. aastast. Viimased lastehalvatusjuhud registreeriti meil 1961. aastal. Möödunud, 2011. aastal, jäi esimest korda üle aastate kuni 2-aastaste laste poliomüeliidi vastase vaktsineerimise tase Eestis veidi alla WHO poolt nõutava 95 protsendi taseme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles