Saksa arst sahkerdas väidetavalt organisiirdamise nimekirjadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa arsti kahtlustatakse organisiirdamise nimekirjadega sahkerdamises.
Saksa arsti kahtlustatakse organisiirdamise nimekirjadega sahkerdamises. Foto: SCANPIX

Saksamaal uuritakse arsti, kes väidetavalt muutis patsientide haiguslugusid, et tõsta neid organisiirdamise nimekirjas kõrgemale.

Vähemalt 25 selle arsti patsienti on väidetavalt saanud sel moel endale organi, kirjutas Irish Times.
Seda juhtumit, mis tõstatati Berliinis Saksamaa organisiirdamise ühenduse koosolekul, on kirjeldatud kui ühte kõige tõsisemat organisiirdamise korruptsiooni juhtumit Saksamaa ajaloos.

Arst, kelle nime ei avalikustata, aga kes töötab Göttingeni ülikooli kliinikumis, on üks organisiirdamise maailma juhtfiguure. Ka seitse aastat tagasi alustati tema suhtes uurimist, kuna tema siirdatud maks pidi minema hoopis teisele inimesele. Siis ta vabandas ja süüdistused tema vastu võeti tagasi.

Uued kahtlused tekkisid tema suhtes siis, kui selgus, et sama arst oli opereerinud vene riigi kodanikku, kes vajas uut maksa. Uurimise käigus leiti, et ta oli operatsiooni jaoks võltsinud dokumente, sest Venemaa ei ole üks kaheksast riigist, kellega Saksamaa organeid vahetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles