Narva haiglal on tüdruku käe amputeerimise kohta kaks teooriat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonsia pärast operatsiooni Narva haiglas. Järgmisel päeval käsi amputeeriti.
Leonsia pärast operatsiooni Narva haiglas. Järgmisel päeval käsi amputeeriti. Foto: Erakogu

Narva haigla komisjonil, mis uurib nende juures kipsi pandud käe kaotanud kuueaastase tüdruku juhtumit, on pärast oma töötajate käest saadud informatsiooni kaalumist kaks teooriat – tüsistuse põhjuseks võis olla tromb või infektsioon.

Eile koos käinud komisjonis arutati Narva haigla juhatuse liikme Olev Sillandi sõnul oma töötajate vahel asi veelkord läbi.

Silland ütles, et neil on tänaseks omad mõtted, miks selline tüsistus võis tekkida, aga need on ainult lähtuvalt neist asjaoludest, mis neile praegusel hetkel teada on. Analüüside tulemusi Tallinna haiglast, kus tüdruku käsi amputeeriti, pole nad veel saanud.

«Võimalik, et arter sai trauma käigus vigastada ja sellest tekkis mingi tromb, mis verevarustust häiris. Teine võimalus on, et trauma käigus sattus kudedesse infektsioon – seda ei saa suisa välistada, sest haava küll küünarvarrel ei olnud, aga oli väike marrastus,» selgitas Silland.

Narva haigla arsti ja õdede töös ei ole komisjon tuvastanud ühtegi viga. «Käsi vaadati üle ja järgmine päev oli see korras. Tegemist peab olema ikkagi mingisuguse asjaolude kokkulangemisega,» rääkis Silland. «See, et meie operatsiooni käigus infektsioon kätte sattus, on küll väga vähe tõenäoline.»

Samas nendib ta, et kui infektsioon oli siiski jõudnud kehasse marrastuse kaudu, siis oleks pidanud ehk midagi teisiti tegema.

Kuueaastane Leonsia kukkus peaaegu kolm nädalat tagasi mänguväljakul ja kurtis valu käes. Isa Aleksei läks tüdrukuga Narva haiglasse, kus pandi diagnoos: kinnine luumurd. Last opereeriti samal õhtul, pandi kips peale ja kirjutati järgmise päeva lõunaks haiglast välja.

Öösel hakkas Leonsial aga väga halb ja isa kiirustas temaga uuesti haiglasse, kus öeldi, et käe seisund on nii kehv, et laps tuleb kiiremas korras viia Tallinna. Tallinna Mustamäe haiglas olid arstid sunnitud tüdruku käe amputeerima.

Perekonna arvates on juhtunus süüdi Narva arstid ning andsid juhtunu politseisse. Juhtunu uurimiseks käib kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb üliraske kehavigastuse tekitamist ettevaatamatuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles