ERR.ee: Võrus avati uudne taimeravikeskus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuused lume all.
Kuused lume all. Foto: Küllike Rooväli

Ettevõtjad ja arstid avasid Võrus taimeravikeskuse, mis tutvustab ökoeluviisi eeliseid - koos juba varem tegutseva uneravikeskusega püütakse leevendada südame- ja närvihaigusi ning unehäireid.

Võru linna vapipuu kuusk, täpsemalt kuuseokkavesi, võiks edukalt asendada restoranides ja konverentsidel laiutavat sidrunivett, leiavad Metsamoori perepargi omanikud, kes koos Kubija hotelli ning unearstidega lõid Võrru taimeravikeskuse. Siin on väljas erinevad taimed ja taimetooted, mis peaks aitama keemia ehk tablettideta üle saada depressioonist, aga ka unehäiretest ja südamehaigustest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Võrus leitakse, et sellise taimetoa võiks igaüks luua kas või Lasnamäe korterisse, kuid ta peab teadma, milline on erinevate taimede mõju ja koosmõju.

Keerulised ajad suurendavad patsientide arvu, kelle põhiprobleemiks on vilets uni.

Paljude riikide kogemus näitab, et õigeaegne uneravi aitab hiljem kokku hoida tablettidele ning insultide või infarktide raviks kuluvat raha. Taimeravi aitab üle pingetest ja stressist, mujal maailmas on taolised ravivõimalused andnud häid tulemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles