Uuring: tass kakaod päevas võib parandada mälu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakao võib muuta kognitiivseid võimeid paremaks.
Kakao võib muuta kognitiivseid võimeid paremaks. Foto: SCANPIX

Teadlaste sõnul võib üks tass kakaod enne magamaminekut hoida vanemas eas eemal mäluprobleemid.

Uuring näitas, et inimestel, kellele anti kakaojooke, töötas mälu paremini, nad said suuremad punktiskoorid loogikatestides ja neil oli arenenum veresuhkru kontroll, kui neil, kes jooke ei joonud, kirjutas The Telegraph.

Kakaos on flavonoole, mida leidub ka tees, viinamarjades, punases veinis ja õuntes ning mis väidetavalt kaitsevad ajurakke kahjustuste eest.

Uurijad andsid 90 inimesele, kellel oli kergemaid kognitiivseid probleeme, mis võivad eelneda dementsusele, kaheksa nädala jooksul iga päev jooke, mis sisaldasid suurt või keskmist kogust kakao flavonoole.

Teisi flavonoole sisaldavaid toiduaineid ei lubatud neil katsealustel tarbida. Neid võrreldi inimestega, kes jõid vähe kakaod.

Dr Giovambattista Desideri, uuringu üks põhiautoritest ütles, et see uuring andis paljulubavaid tulemusi kakaoflavonoolide kasulikkuse kohta, mis osana kontrollitud kalorsusega ja tasakaalustatud toitumisest, võivad parandada kognitiivseid funktsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles