Haigekassa nõukogus võib vahetuda kolm liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa
Haigekassa Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaalministeerium on esitanud valitsusele eelnõu, mille vastuvõtmisel lõppevad Allar Jõksi, Tiit Kuuli ja Kristina Siimari volitused haigekassa nõukogus ning nende asemele asuvad Aimar Altosaar, Sven Pertens ja Andres Viisemann.


Tööandjate keskliit teatas teisipäeval, et teeb ettepaneku lõpetada haigekassa nõukogu liikmete Jõksi, Kuuli ja Siimari volitused ja tegi ettepaneku esitada uuteks nõukogu liikmeteks Altosaar&Bernadt juhatuse liige Aimar Altosaar, Lemminkäinen Eesti juhatuse esimees Sven Pertens ja LHV Pank nõukogu liige Andres Viisemann.

Haigekassa nõukogus on 15 liiget. Ametikoha järgi kuuluvad nõukogusse sotsiaalminister, rahandusminister ja riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees.

Valitsus nimetab viis haigekassa nõukogu liiget valitsuse määratud kindlustatute huve esindavate organisatsioonide ettepanekute alusel ja viis liiget valitsuse määratud tööandjate organisatsioonide ettepanekute alusel. Lisaks nimetab valitsus sotsiaalministri ettepanekul ühe nõukogu liikme sotsiaalministeeriumi ametnike seast ning sotsiaalkomisjoni ettepanekul määrab riigikogu ühe nõukogu liikme oma ridadest.

Juuli lõpus toimunud haigekassa nõukogu koosolekul ebaõnnestus teist korda uue haigekassa juhatuse esimehe valimine.

Konkursikomisjon esitas toona nõukogule hindamiseks haigekassa praeguse juhatuse esimehe Hannes Danilovi. Haigekassa seaduse kohaselt nimetab nõukogu juhatuse esimeheks kandidaadi, kelle poolt on vähemalt kaks kolmandikku kohalviibivatest nõukogu liikmetest. Danilov seaduses nõutavaid hääli viimati kokku ei saanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles