Kolmandik lastest sööb kodus iga päev friikartuleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Friikartulid maitsevad Eesti lastele.
Friikartulid maitsevad Eesti lastele. Foto: Margus Taal / Maaleht

Selle aasta alguses 1300 koolilapse seas läbi viidud küsitluse ajal tunnistas pea kolmandik vastanutest, et söövad iga päev kodus põhitoidukorrana friikartuleid, 59 protsenti neist teevad seda paar korda nädalas.

«See oligi üks uuringu suuremaid üllatusi. Kui liita need, kes iga päev kodus friikartuleid söövad, ja need, kes paar korda nädalas, siis see moodustab kokku 88 protsenti, » rääkis Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi.

Kiirtoidu lembus tuli välja ka õpilaste arvamusest, mis toidud on koolisööklatest puudu ja mida võiks rohkem pakkuda. Konkurentsitult olid edetabeli tipus hamburger (89 protsenti) ja pitsa (86 protsenti). Pitsat pakutakse vähestes koolides, 89 protsenti õpilastest sööb selle pakkumisel alati ära.

Sama suur osa õpilastest sööb alati ära makaronid, jogurti, kohukese ja poe kohupiimakreemi. Tagli Pitsi sõnul näitavad need tulemused, et kodudes liigutakse üha enam kiirtoidu poole, aga vähemalt seni on suudetud koolidest see trend eemal hoida.

Pereliikmetega väljas söömine (näiteks kiirtoidukohtades, restoranides ja kohvikutes) ei ole küsitletud õpilaste seas siiski väga levinud. Rohkem kui kaks kolmandikku õpilastest käib perega väljas söömas mõned korrad kuus, harvem või mitte kunagi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles