Tanel Ross: tunnetan suurt vastutust

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna valis haigekassa nõukogu 11 poolthäälega juhatuse uueks esimeheks praeguse rahandusministeeriumi asekantsleri Tanel Rossi, kes loodab ametisse asuda kuu aja jooksul.


Äsja haigekassa etteotsa valitud Tanel Ross ütles, oli valmis igasuguseks otsuseks ja annab endale aru, et see amet pole kerge ja ees ootab väga tõsine töö.

«Aga ma olen selleks valmis, ega muidu poleks kandideerinud,» sõnas ta.

Rossi sõnul on tema esmaseks ülesandeks tagada haigekassa olemasoleva organisatsiooni toimimine ja siis vaadata, kuidas edasi minna. «Ees seisavad hinnaläbirääkimised partneritega eelarve küsimuses ja palju muud olulist.»

Küsimusele, kas ta annab endale aru, et tegu on erinevate ühiskonnagruppide huviväljas oleva ametiga, vastas Ross, et on sellega arvestanud. Valdkond pole talle enda sõnul võõras, sest tegeles sotsiaalindlustuse küsimustega ka oma praegusel ametikohal rahandusministeeriumi askantslerina ja suur pilt asjadest on tal olemas.

Ross ütles, et jagab endise juhi Hannes Danilovi arvamust, et tegu on hästi toimiva süsteemiga ja tahab oma eelkäijaga kohtuda, et tema arvamusi kuulda ja edaspidi nendega arvestada.

Haigekassa hästi toimiva meeskonnaga seisab lähim tutvumine Rossil enda sõnul alles ees. Ta avaldas ka arvamust, et rahandusministeeriumis saadakse temata hakkama ja lahkumisega probleeme ei teki.

Küsimusele Eesti ravikindustuse solidaarsuspõhimõtte kohta vastas Ross, et se eon igati ennast õigustanud ja ka tema isiklik seisukoht on, et see peab jätkuma. «Pole kuulnud, et keegi seda muuta kavatseks,» hajutas ta vahepeale levinud kahtklused.

Lai ühiskondlik huvi haigekassa töö vastu on selle tulevase juhi hinnangul igati õigustatud ja sellega on ta valmis arvestama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles