Lugeja küsib: miks pole pealinna välijõusaalide juures kasutamisõpetusi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstepalk Järve terviseraja ääres.
Tõstepalk Järve terviseraja ääres. Foto: Laura Oks/Postimees

Kuigi Tallinnas on viimastel aastatel üles pandud mitmeid välijõusaale, puuduvad seal seadmete kasutamisjuhendid.

Vastab Tallinna keskkonnaameti heakorra ja investeeringute osakonna peaspetsialist Merilii Laanepere.

Jõulinnakud või meie mõistes väliste trenažööride alasid paigaldavad nii Tallinna keskkonnaamet kui ka linnaosavalitsused ise. Seega kuuluvad osad keskkonnaametile ja osad linnaosavalitsustele. Linnaosavalitsuste jõulinnakuid meie kommenteerida ei saa.

Tallinna keskkonnaamet paigaldab väliseid trenažööre enamasti suurte peremänguväljakute juurde, et terve pere saaks ühes kohas meeldivalt aega veeta. Osadel, näiteks Koorti peremänguväljakul ja Karjamaa 3 mänguväljakul olevatel elementidel on õpetused peal, kuna nende tootja on elemendid juba nii disaininud, aga ülejäänutel ei ole õpetusi.

Keskkonnaametile kuuluvate jõulinnakute puhul on tegemist jõuelementidega, mis on enamasti kõigile teada ja tuntud ning nende kasutamine tegelikult äärmiselt lihtne. Kuid kui üldsus leiab, siis võime ju Tallinna kodulehele õpetused ülesse panna. Hetkel neid sealt veel ei leia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles