Arst: vanemad peavad hoolitsema lapse turvalise koolitee eest

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Eero Merilind.
Perearst Eero Merilind. Foto: Liis Treimann

Kuna lapsed tulevad nüüd maalt linna ja uue olukorraga harjumine võtab aega, siis peaksid vanemad neile igati abiks olema, et koolitee võimalikult ohutu oleks, tuletab meelde perearst Eero Merilind.


Eriti oluline on vanemate tugi 1. klassi minevatele lastele. «Vanemad peaksid koolitee koos lapsega mitu korda läbi käima ja tutvuma ka kooli ümbruses olevate võimalike ohtudega,» lausus perearst. Paljudes kohtades puuduvad kooli juures kõnniteed ja üekäigurajad pole korralikult märgistatud. Ka ühissõidukisse või koolibussi minekut ja sealt tulekut tuleks õpetada.

Pimedal ajal on helkurvestid ja -paelad omal kohal. Muutlike, vihmaste ja külmade ilmadega tuleks tähelepanu pöörata ka laste riietusele. «Pigem olgu rõivaid veidi enam kui vähem. Meie oludes on head vihamakindlad kapuutsiga joped, sest vihmavarju vaevalt et väikestel kuigi mugav kanda on.

Nüüd on ka väga nägusaid kummikuid, mis jalad soojas hoiavad,» lausus Merilind ja lisas, et naba- ja nöörpluuside aeg on nüüd igal juhul ümber saanud. Seda enam, et tänavu on viirushaiguste puhangut oodata varem kui näiteks eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles