Haigekassa: ülekaalulisuse puhul tuleks tegeleda ennetusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaalulisus on probleemiks ka Eestis.
Ülekaalulisus on probleemiks ka Eestis. Foto: Liis Treimann

Haigekassa avalike suhete juhi Evelin Koppeli sõnul on ülekaalulisus arenenud ühiskondades järjest kasvav probleem ja selle probleemiga tuleks tegeleda, aga keskendudes ennetus- ja teavitustööle, mitte maksustamisele.

«Sel teemal on rahvusvaheliselt mitmeid diskussioone. Kas on vajalik ja võimalik mingeid täiendavaid meetmed rakendada, näitab tulevik,» selgitas Koppel. «Erinevates riikides on suurendatud maksumäära kaupadel, mille tarbimine on tervist kahjustav. Lisaks tubakale ja alkoholile on püütud rakendada ka nn suhkrumaksu, näiteks limonaadile.»

Koppeli sõnul on Eestile ravikindlustusse lisaraha saamiseks välismaised eksperdid soovitanud pigem riigieelarve muudest tuludest maksta ravikindlustusmaksu pensionäride eest ja solidaarsuse suurendamiseks maksustada ka kapitaliinvesteeringutest saadavad dividendid.

Praxise analüütik Andres Võrk arutles täna naljatledes, et haigekassa võiks rahahädadest päästa ülekaalulisuse maksustamine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles