Orgaaniline toit ei ole tavalisest tervislikum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida sisaldab meie toit?
Mida sisaldab meie toit? Foto: Caro / Scanpix


Stanfordi ülikooli teadlased leidsid, et tõenäoliselt sisaldab mahetoit küll vähem pestitsiide, aga selle söömine ei muuda sind tervemaks.


Uuringus võeti kokku 17 raporti tulemused, kus võrreldi inimesi, kes sõid orgaanilist ja tavalist toitu. Lisaks kasutati andmeid 223 uuringust, kus võrreldi erinevates toitudes toitainete, bakterite, seente ja pestitsiidide sisaldust, sealhulgas puu- ja köögiviljades, teraviljades, lihades, piimas ja munades, vahendas BBC.

Kokkuvõttes ei olnud orgaanilise ja tavalise toidu koostises suuri erinevusi, kuigi orgaanilises toidus leidus 30 protsenti vähem pestitsiide.

Ülevaate üks põhiautoritest, dr Crystal Smith-Spangler ütles, et ka nemad olid tulemustest üllatunud. «Kui sa oled täiskasvanud inimene ja teed valiku ainult tervislikkusest lähtuvalt, siis põhimõtteliselt ei ole mahe- ja tavalisel toidul vahet,» nentis ta.

Kriitikud ei pea neid tulemusi piisavalt tõestatuks ja nõuavad teema edasiuurimist. Uuringu tulemused avaldati ajakirjas Annals of Internal Medicine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles