Wii videomängu kasutatakse edukalt füsioteraapias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nintendo Wii U  Fit demonstratsioon.
Nintendo Wii U Fit demonstratsioon. Foto: SCANPIX

Meditsiinimaailmas ei ole Nintendo Wii golf lihtsalt kõrgtehnoloogiline mänguasi. Videomängust on saanud abivahend füsio-, tegevus- ja neuroloogilises teraapias.

«See on väga kasulik lisavahend sellele, mida me füsioteraapias teeme,» ütles Dean Beasley, Doctors Hospidali rehabilitatsiooniosakonna direktor New York Times’ile. «See annab patsiendile võimaluse kasutada praktiliselt seda, mida nad teraapias on harjutanud ja samas näitab ka, kas nad suudavad enam golfi mängida.»

Tasakaal ja liikumine on põhilised probleemid, millega ajukahjustusest ja insuldist paranevad patsiendid rinda pistavad. Teistel on tarvis arendada kõndimist ja tõstmist.

Kuigi iga patsiendi ravi on erinev, siis Wii golf muudab teraapia lõbusamaks. Wii’s hoiab patsient käes liikumissensoritega pulka ning liigutab seda vastavalt vajadusele animeeritud ekraani ees, kus on näha mänguplats ja augud. Patsiendid saavad harjutada koordinatsiooni pulgal nuppe vajutades ja hoida tasakaalu ekraani vaadates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles