ITK silmakliinikus tehakse sel nädalal tipptasemel näidislõikusi

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmakliiniku juhataja Artur Klett.
Silmakliiniku juhataja Artur Klett. Foto: Peeter Langovits

13.-15. septembrini toimuva Euroopa okuloplastilise ja rekonstruktiivse kirurgia seltsi kongressi raames tehtavad silmaoperatsioonid kantakse reaalajas Ida-Tallinna keskhaigla silmakliiniku vastrenoveeritud silmakirurgia keskusest otse kongressisaali.

Näidisoperatsioone viivad läbi maailma tuntuimad oftalmoloogilise plastilise kirurgia eksperdid Saksamaalt, Inglismaalt, Prantsusmaalt, Hollandist ja Itaaliast.

Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) silmakliiniku juhataja Artur Kletti sõnul on sellise suurusjärguga üleeuroopalise kongressi korraldamise õigus suureks tunnustuseks ühele väikesele riigile, mis poleks olnud võimalik, kui Eesti oftalmoloogia tase poleks Euroopa riikides nii kõrgelt hinnatud.

«Kongressi üks eesmärkidest on siia kokku tuua noored silmaarstid üle Euroopa ja eriti Läänemere regioonist. Soovime näidata enamlevinud silmahaiguste kirurgiat selle ala parimate spetsialistide kaasabil. Eesti silmakirurgide selts sai kongressi korraldamise õiguse 7 aasta eest,» rääkis Klett.

Ida-Tallinna Keskhaigla renoveeris silmakliiniku operatsiooniploki, mille maksumuseks koos sisseseadega oli ligi 2,5 miljonit eurot. Juhataja sõnul peab tehniline varustus tänapäevases meditsiinis ja eriti mikrokirurgias arsti toetama. «Enam ei piisa sellest, et kirurgil on kuldsed käed. Uus tehnoloogia võimaldab ravida seni ravimatuid haigusi ja teha seda võimalikult ohutult ning minimaalsete tüsistustega.»  

Ida-Tallinna Keskhaigla Silmakliiniku uue operatsiooniploki avamine leiab aset 28. septembril.

ITK silmakliinik sai möödunud aastal Euroopa silmakliinikute ühe enimsoovitud tunnustuse – Euroopa sertifikaadi. 2011. aasta juunis tunnustas Euroopa oftalmoloogianõukogu kliinikut rahvusvahelise akrediteeringuga silmakeskusena. Sellest ajast on ITK silmakliinikul õpetava kliiniku staatus ja õigus koolitada Euroopa oftalmoloogia eriala spetsialiste.

Akrediteeringu põhjal on Ida-allinna Keskhaigla silmakliinik võrdsel tasemel teiste Euroopa kliinikutega, mis on õpetavate kliinikute staatuses. Kliiniku juhataja sõnul on see õigus vaid kümnekonnal silmakliinikul Euroopas.

Kliiniku juhataja Artur Kletti sõnul on suure rahvusvahelise tunnustuse taga ühelt poolt silmakliiniku suur töö ja teisalt haigla toetav suhtumine. «Tänu tehnoloogiale ja nüüd ka uuele operatsioonikompleksile oleme saanud kasutada kõige kaasaegsemaid ravimeetodeid,» sõnas Artur Klett, lisades, et teine investeering on tehtud arstidesse-õdedesse, kes on saanud haigla toetusel koolitusi suuremates Lääne-Euroopa keskustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles