Ministeerium: puudega kaitseväelaste aitamiseks on tavapärasest rohkem raha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik soetab kaitseväelastele proteesid.
Riik soetab kaitseväelastele proteesid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalministeeriumi selgituse kohaselt saavad viga saanud kaitseväelased kiiremat ja tõhusamat abi, kuna kaitseministeerium on selleks eraldanud raha.

«See on igati positiivne, et teenistusülesannete täitmise tõttu haigestunud või vigastada saanud isikule on  sotsiaalteenuste osutamine, sh rehabiliteerimise regulatsioon hästi toimiv ja tulemuslik,» tõdes sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna peaspetsialist Marina Runno.

Ametniku sõnul vastab kaitseministri määrusega kinnitatud rehabilitatsiooniteenuse regulatsioon sotsiaalhoolekande seaduses reguleeritule. «Spetsialistipõhised teenused ja tunnihinnad on samad, kuid kaitseministeeriumi poolt on rahastus isiku kohta kolmekordses määras, mis võimaldab rehabilitatsiooniteenusega saavutada parim tulemus,» tunnistas ametnik.

Ta lisas, et sotsiaalhoolekande seaduse muutmisega on muutumas puudega inimestele suunatud rehabilitatsiooniteenus vajadusepõhiseks, et võimaldada teenuse vajajatele teenust suuremas mahus.

Kaitseministri poolt kinnitatud määruse väljatöötamisel tegid kaks ministeeriumi 2009. aastal  sisulist koostööd. «Kaitseministri poolt kinnitatud määruses täiendati sotsiaalteenuste tagamise korda, mis käsitleb sotsiaalhoolekande seaduses reguleeritud rehabilitatsiooniteenust ja proteeside, ortopeediliste ja muude abivahendite andmist,» lisas ametnik.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles