Prostituudid nõuavad kondoomi, kuigi kliendid ei taha

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut klienti ootamas.
Prostituut klienti ootamas. Foto: SCANPIX

Tallinna prostituudid kasutavad vahekorras olles reeglina kondoomi, kuigi sageli soovivad kliendid seksida ilma selleta.

Tervise Arengu Instituut viis 2011. aastal teistkordselt läbi nakkuste ja riskikäitumise levimust mõõtva uuringu Tallinna prostitutsiooni kaasatud naiste hulgas. Raportis on kasutatud 210 Tallinna prostitutsiooni kaasatud naise andmeid.

Selgus, et klientidega vahekorras olles on kondoomi kasutamise tase kõrge. Küsitlusele eelnenud 30 päeva jooksul kasutas 98 protsenti prostitutsiooni kaasatud naistest kliendiga vaginaalses vahekorras iga kord kondoomi ning anaalvahekorras kasutasid nad alati kondoomi.

Mõnevõrra madalam on kondoomi kasutamise tase oraalseksi puhul, siis kasutas alati kondoomi 83 protsenti. Põhiliselt kasutatakse kondoomi sellepärast, et kardetakse nakatumist HIVi ja teistesse seksuaalsel teel levivatesse haigustesse.

Prostitutsiooni kaasatud naistest oli 51 protsendil viimase kümne kliendi hulgas selliseid, kes ei soovinud kondoomi kasutada. Taolises olukorras valdavalt seksuaalavahekord katkestati ning enamasti prostitutsiooni kaasatud naise enda nõudmisel.

78 protsendil prostitutsiooni kaasatud naistest on viimase 12 kuu jooksul saanud tasuta kondoome testimis- ja nõustamiskeskusest või väljatöötajalt.

Küsitlusele eelnenud 30 päeva jooksul saadi kõige sagedamini kondoome spetsiaalsetest keskustest, mis osutavad kahjude vähendamisega seotud teenuseid kas prostitutsiooni kaasatutele või mõnele teisele sihtrühmale (näiteks narkomaanid). Nendest keskustest hankis endale kondoome 65 protsenti vastanutest. Veidi rohkem kui viiendik on ostnud kondoome apteegist ja poest või on klient need ise kaasa toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles